Slide 2

Så här går det till

En behandling varar mellan 45 – 50 min. Du får ligga på en stoppad brits. Det är lämpligt med bekväma kläder som inte hindrar rörelserna (långärmat, långa mjuka byxor och strumpor).

Behandlaren vägleder olika förslag till rörelse genom respektfull och varsam beröring och guidning med sina händer. Genom att långsamt och forskande föra tex skulderbladet åt de olika håll som går lätt och utan ansträngning avlastas själva muskelarbetet.

De mjuka rörelserna och den precisa beröringen som används i metoden ger en känsla av trygghet och stöd. När musklerna avlastas och nervsystemet lugnas skapas friheten att utforska nya mer effektiva sätt att röra sig men även nya mer gynnsamma sätt att tänka, reagera känslomässigt och i handling.

Genom att bli medveten om dina rörelser och hur de känns inifrån ökar du din kroppsmedvetenhet och kontakt med ditt inre. Försök se till att du har tid efteråt för att vila och ta hand om dig själv.

Slide 2
Vem är det bra för?

Alla som vill utvecklas och må bättre. En del söker för smärta, stelhet och belastningsproblematik. Andra lider av besvär av stress, utmattningssyndrom, ångest eller depression. Några har drabbats av långvarig generaliserad smärta typ fibromyalgi eller en neurologisk sjukdom eller skada och vill rehabiliteras, bibehålla rörlighet och funktion eller förebygga en försämring.

Önskemålen varierar också från att hjälpa kroppens självläkningssystem till att vilja bygga upp självkänslan eller hitta bakomliggande orsak till ett emotionellt problem. Långsamma mjuka avlastade rörelser i kombination med vägledd avslappning, meditation eller hypnos kan väcka och bearbeta känslominnen på ett annat sätt än vad intellektet kan göra.